RECEPT FRÅN HJ

Pasta med färsk tomatsås och salsiccia

Färsk salsicciakorv i pastasåsen ger fin sälta i smaken.

Av . Foto: Lee Kearney

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st råa salsicciakorvar ca 350 gram
  • 300 g cocktailtomater
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • Servering

  • nykokt pasta
  • finriven parmesanost

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök.

2

Snitta och dra skinnet av korven och dela korvfärsen i mindre bitar.

3

Skär tomaterna i halvor eller klyftor.

4

Hetta upp en stekpanna och stek korvfärsen utan matfett. Stek i 5–10 minuter, tills den är knaprig och genomstekt.

5

Tillsätt finhackad lök och vitlök och fräs i några minuter till.

6

Tillsätt tomaterna och låt puttra samman i 2–3 minuter, tills tomaterna mjuknat.

7

Smaka av med salt och peppar och strö över finhackad persilja.

8

Servering: Servera med nykokt pasta och parmesanost.


Recept