RECEPT FRÅN HJ

Pasta med bacon och blomkål

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 140 g bacon
  • 400 g pasta
  • 1 st gul lök
  • 300 g blomkålsris
  • 0.5 kruka timjan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och stek bacon lätt knaprigt. Tillsätt lök och fräs under omrörning någon minut till. Tillsätt blomkålsris, timjan och vitlök och stek ytterligare 5 minuter.

2

Häll i vinet och låt koka in. Rör ner grädde och låt småputtra tills såsen är krämig, 2–3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ihop såsen med pastan vid servering.


Recept