Pasta med bacon och blomkål

Du behöver 140 g bacon 400 g pasta 1 st gul lök 300 g blomkålsris riven blomkål 0.5 kruka timjan 1 st vitlöksklyfta 1 dl...

Du behöver

  • 140 g bacon
  • 400 g pasta
  • 1 st gul lök
  • 300 g blomkålsris riven blomkål
  • 0.5 kruka timjan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och stek bacon lätt knaprigt. Tillsätt lök och fräs under omrörning någon minut till. Tillsätt blomkålsris, timjan och vitlök och stek ytterligare 5 minuter.

2

Häll i vinet och låt koka in. Rör ner grädde och låt småputtra tills såsen är krämig, 2–3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ihop såsen med pastan vid servering.

Scroll to Top