RECEPT FRÅN HJ

Pasta med bacon, ärtor, parmesan och brödsmulor

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 320 g pasta
  • 2 skiva gårdagens bröd
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 2 st förpackningar tärnat bacon
  • 3 dl frysta ärter
  • 3 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 60 g Parmesan

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Smula brödet och stek med vitlöken i olja tills brödet fått fin färg.

2

Stek baconet knaprigt i het panna. Sila ev bort fettet ur pannan. Tillsätt ärtorna och häll i grädden. Låt puttra ihop ett par minuter och vänd ner pastan. Smaka av med salt och peppar. Toppa pastan med riven parmesan och brödsmulorna. Garnera gärna med persilja.


Recept