Passionsfruktsmousse med chokladhjärta

Du behöver 100 g passionsfruktspuré fryst, t ex Smoothiebooster, ICA 2 st gelatinblad 2 st äggvitor 2 dl vispgrädde Sockerlag: 1 dl strösocker 2 msk...

Du behöver

  • 100 g passionsfruktspuré fryst, t ex Smoothiebooster, ICA
  • 2 st gelatinblad
  • 2 st äggvitor
  • 2 dl vispgrädde

Sockerlag:

1 dl strösocker
2 msk vatten

Chokladhjärtan:

50 g mörk choklad 70

Garnera med:

2 st passionsfrukt
färska hallon
chokladhjärta

Gör så här

1
Tina passionsfruktspurén. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en glasskål i mikron, 10 sekunder. Blanda fruktpurén med gelatinet, lite i taget.

2
Sockerlag: Koka socker och vatten tills temperaturen är 120°.

3
Vispa äggvitorna skummiga i en rundbottnad bunke. Tips! Ställ gärna bunken på en fuktig handduk, så skålen står stilla medan du vispar. Tillsätt den varma sockerlagen i en fin stråle under vispning. Fortsätt vispa tills marängsmeten svalnat och blivit blank.

4
Vispa grädden medelmjukt, inte för hårt, då blir moussen grynig. Vänd ner marängen i passionsfruktsblandningen. Vänd ner vispgrädden i stora tag med en slickepott. Lägg över i en spritspåse och fördela moussen i fyra cocktailglas. Låt stå i kylen för att stelna, ca 4 timmar.

5
Chokladhjärtan: Hacka chokladen. Smält hälften av chokladen i en glasskål i mikron, ca 1 1/2 minut eller i en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt resten av chokladen och rör om tills den blir slät. Fyll i en spritspåse och klipp av en tunn spets. Spritsa chokladhjärtan på bakplåtspapper och låt de stelna i rumstemperatur. Garnera moussen med urgröpt innehåll av passionsfrukter, chokladhjärtan, hallon och citronmeliss.

Scroll to Top