Passionsfruktsglasstårta

Du behöver Botten: 300 g mandelmassa 2 st ägg 2 msk kakao Glass: 5 st passionsfrukt 4 dl vispgrädde 4 st äggulor 1 dl florsocker...

Du behöver

Botten:

300 g mandelmassa
2 st ägg
2 msk kakao

Glass:

5 st passionsfrukt
4 dl vispgrädde
4 st äggulor
1 dl florsocker

Garnera med:

choklad t ex nobelsse
physalis
passionsfrukt

Ugn: 175°

Gör så här

1
Riv mandelmassan och blanda den med ägg och kakao. Tryck ut smeten i en form, som är 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten. Grädda i 20 minuter och låt svalna.

2
Glass: Dela, gröp ur och sila passionsfrukterna. Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Rör i passionsfruktsaften och vänd i gräd-den. Häll smeten i formen och frys i 4 timmar. Ta ut och garnera kanterna med choklad och toppa med frukt.

Scroll to Top