Påsklax på grön bädd

En utmärkt bjudrätt, som går fint att förbereda i god tid och bara sätta in i ugnen i ca 20 minuter. Längst bak på bilden ser du Gittans laxpudding, i mitten Laxgryta och längst fram Påsklax på grön bädd.

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 st paprika gul
  • 4 st tomater
  • 600 g laxfilé utan skinn
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 dl vitt vin
  • 0.5 tsk salt
  • hackad gräslök

Ugn: 225°

Garnering:

tomater

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Tärna de sköljda tomaterna.

2
Lägg alla grönsakerna i en smord ugnssäker form. Lägg laxen på grönsaksbädden. Strö citronpeppar på laxen.

3
Blanda creme fraiche och vin och smaksätt den med salt och gräslök. Häll såsen över laxen.

4
Tillaga rätten mitt i ugnen i ca 20 minuter. Garnera med tomatklyftor. Servera med kokt pressad potatis och små gröna ärter.

Scroll to Top