Du behöver
- 1 st purjolök
- 1 st paprika gul
- 4 st tomater
- 600 g laxfilé utan skinn
- 1 tsk citronpeppar
- 1 dl crème fraîche
- 0.5 dl vitt vin
- 0.5 tsk salt
- hackad gräslök
Ugn: 225°
Garnering:
tomater
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Tärna de sköljda tomaterna.
2
Lägg alla grönsakerna i en smord ugnssäker form. Lägg laxen på grönsaksbädden. Strö citronpeppar på laxen.
3
Blanda creme fraiche och vin och smaksätt den med salt och gräslök. Häll såsen över laxen.
4
Tillaga rätten mitt i ugnen i ca 20 minuter. Garnera med tomatklyftor. Servera med kokt pressad potatis och små gröna ärter.