RECEPT FRÅN HJ

Påskkladdkaka

Kakan är härligt ­kladdig i mitten. ­Servera gärna med ­extra grädde.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 150 g smör
  • 4 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • Glasyr:

  • 50 g smör
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 st äggula
  • 2.5 dl florsocker
  • Garnera med:

  • vispgrädde
  • chokladägg
  • marsipankycklingar
  • jordgubbar
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker. Blanda vaniljsocker, kakao och mjöl och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smält smör och ­blanda om till en smet.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten.

3

Grädda strax under mitten av ugnen i 25 minuter. Låt svalna och ­sedan stå kallt i 4 timmar.

4

Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Rör i citronsaft, äggula och florsocker. Tillsätt mer florsocker om glasyren är rinnig.

5

Häll glasyren över kakan. Garnera med vispad grädde, chokladägg, marsipankycklingar och jordgubbar.


Recept