RECEPT FRÅN HJ

Påskfrittata med primörer och lax

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • broccoli
  • 250 g blomkålsbuketter
  • stånd grön sparris
  • ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk finhackad dill
  • 100 g riven Västerbottensost
  • Garnering

  • klippt gräslök

Gör så här

1

Ansa broccoli och blomkål och dela i mindre buketter. Ansa sparrisen och bryt av basen, dela stjälkarna i mindre bitar.

2

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar, tillsätt riven ost och dill.

3

Fördela primörer i en eldfast form som du klätt med bakplåtspapper ca 15x25 cm stor. Häll över stanningen, peta med en gaffel så att stanningen rinner ner överallt.

4

Grädda i ugnens mitt i ca 35–40 minuter, känn med sticka, fritattan skall ha stannat helt. Tag ut och låt svalna lite.

5

Dela i rutor, snibbar eller trekanter. Klipp gräslök över och servera.


Recept