RECEPT FRÅN HJ

Påskbriocher

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 11 dl vetemjöl cirka
  • 25 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g smör
  • 3 msk strösocker
  • 4 st ägg
  • 1 st ägg
  • Ugn: 225 grader

Gör så här

1

Värm vattnet till ca 37°. Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp jästen i lite av vattnet och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt och så mycket mjöl att degen blir smidig. Spara resten till senare. Arbeta samman degen, strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckt 35–45 minuter.

2

Rör smöret smidigt med sockret. Blanda ner det samt äggen i degen. Tillsätt resten av mjölet, först i bunken, sedan på bakbordet.

3

Dela degen i 21 lika stora bitar. Ta undan en bit. Rulla de resterande 20 bitarna till runda bullar. Gör en fördjupning i varje. Dela den sista biten i 20 bitar. Rulla till små bollar och fäst en på varje bulle.

4

Smörj aluminiumformar. Lägg bullarna i formarna. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.

5

Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda strax under ugnens mitt i 8–10 minuter.


Recept