Du behöver
- 1 st päron (med 230 g frukt)
- 1 dl kallt te starkt
- 2 tsk pressad citronsaft
- 1 st äggvita
Garnera med:
citronskal strimlat
citronmeliss blad av
Gör så här
1
Låt päronen rinna av och riv dem grovt så att du får 2 dl.
2
Blanda raspet med starkt te och pressad citronsaft. Låt blandningen stå i frysen i 30 minuter.
3
Vispa äggvitan hårt och blanda med päronmassan. Ställ in massan i frysen igen, rör gärna om ett par gånger den närmaste timmen. Låt sorbeten stå i frysen minst ett par timmar eller över natten. Låt den sedan stå i kylen medan ni äter huvudrätten.
4
Skeda upp sorbeten i 4 glas eller portionsskålar och garnera med citronskal och citronmeliss. Servera!
Om du tycker att sorbetmassan är hård, kan du spola skeden med hett vatten.