Päronsorbet

Du behöver 1 st päron (med 230 g frukt) 1 dl kallt te starkt 2 tsk pressad citronsaft 1 st äggvita Garnera med: citronskal strimlat...

Du behöver

  • 1 st päron (med 230 g frukt)
  • 1 dl kallt te starkt
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 st äggvita

Garnera med:

citronskal strimlat
citronmeliss blad av

Gör så här

1
Låt päronen rinna av och riv dem grovt så att du får 2 dl.

2
Blanda raspet med starkt te och pressad citronsaft. Låt blandningen stå i frysen i 30 minuter.

3
Vispa äggvitan hårt och blanda med päronmassan. Ställ in massan i frysen igen, rör gärna om ett par gånger den närmaste timmen. Låt sorbeten stå i frysen minst ett par timmar eller över natten. Låt den sedan stå i kylen medan ni äter huvudrätten.

4
Skeda upp sorbeten i 4 glas eller portionsskålar och garnera med citronskal och citronmeliss. Servera!


Kommentar:
Om du tycker att sorbetmassan är hård, kan du spola skeden med hett vatten.

Scroll to Top