Päronpaj med kesella och valnötter

Päron och valnötter är verkligen gott tillsammans. Lättvispad grädde passar bra till.

Du behöver

Pajdeg

125 g smör
3 msk strösocker
2 dl havregryn
2 dl siktat mjöl
0.5 tsk bakpulver

Fyllning

1.5 dl valnötter
ägg
1 dl strösocker
0.5 dl vetemjöl
250 g kesella
päron
riven skal från 0,5 citron

Gör så här

1

Ugn: 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, havregryn, mjöl och bakpulver.

2

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylen cirka 1 timme.

3

Grovhacka nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i mjöl, kesella, citronskal och nötter.

4

Skala och kärna ut päronen. Skär dem i klyftor. Häll smeten i formen och stick ner päronklyftorna.

5

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter, känn med en provsticka så att pajen är genomgräddad.

Scroll to Top