RECEPT FRÅN HJ

Päronmuffins med vit choklad

Härligt saftiga muffins som kan bli till bakelser.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
12 stycken

Du behöver

  • 2 st päron
  • 100 g vit choklad
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl filmjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala, kärna ur och tärna päronen. Hacka chokladen. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Rör ner smält smör och fil. Blanda mjöl, bakpulver, päron och choklad och rör ner i smeten.
3
Klicka ut i muffinsformar och grädda i ca 20 minuter.

Kommentar:
Garnera gärna de kalla päronmuffinsen med vispad grädde och After Eight.

Recept