RECEPT FRÅN HJ

Päronmuffins med mandelmassa

Muffinsen blir ordentligt saftiga tack vare både päron, tranbär och mandelmassa i smeten. Det blir en riktig lyxfika!

Av . Foto: Tia Borgsmidt

Tillagningstid: 45 minuter
10 stycken

Du behöver

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.75 dl socker
  • 2 st ägg
  • frön från 1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g riven mandelmassa
  • 50 g torkade tranbär
  • 2 st päron 3 om de är små
  • 0.5 dl mjölk
  • Garnering

  • florsocker
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör smör och socker pösigt. Rör i äggen ett i taget.

2

Tillsätt vaniljfrön, mjöl blandat med bakpulver samt mandelmassa och tranbär.

3

Kärna ur päronen och riv dem grovt på rivjärn. Krama ur rivet om det är blött. Tillsätt päronen tillsammans med mjölken.

4

Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i ugnens mitt i ca 25 minuter. Låt svalna.

5

Garnering: Sikta över florsocker.


Recept