Päronmazarin

Du behöver Deg 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker 125 g smör kallt 1 st ägg Fyllning 200 g mandelmassa 100 g smör rumsvarmt citron...

Du behöver

Deg

3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
125 g smör kallt
1 st ägg

Fyllning

200 g mandelmassa
100 g smör rumsvarmt
citron rivet skal av 1
4 st ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 st päron

Glasyr

1 dl florsocker
vatten

Ugn: 175°

Cirka 24 bitar

Gör så här

1
Mixa ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 1 timme.

2
Tryck ut degen i en osmord liten långpanna som mäter cirka 35×20 centimeter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylen minst 30 minuter.

3
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.

4
Riv mandelmassan. Vispa ihop mandelmassa, smör och citronskal med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget, smeten ska vara slät innan ett nytt ägg tillsätts. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i smeten. Häll smeten i pajskalet.

5
Skala, kärna ur och klyfta päronen. Lägg dem i rader i smeten.

6
Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Låt kallna och skär i bitar vid servering.

7
Glasyren: Blanda florsocker med lite vatten till en glasyr. Ringla glasyren över kakan strax före servering.

Scroll to Top