Du behöver
- 150 g smör
- 3 dl mjölk
- 6 st ägg
- 6 dl strösocker
- 7.5 dl vetemjöl
- 2 msk bakpulver
- 2 msk vaniljsocker
- 1 msk kanel
- 1 msk ingefära mald
- 7 st päron
- 25 g mandelspån
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och häll i mjölken.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj-socker, kanel och ingefära och rör ner i smeten tillsammans med mjölkblandningen.
3
Häll smeten i långpanna, 30×40 cm, med ett bakplåtspapper i botten.
4
Skala, kärna ur och skär päronen i tunna klyftor. Stick ner klyftorna tätt i smeten. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i 30–40 minuter. Låt svalna och skär i rutor.