RECEPT FRÅN HJ

Päronkaka

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
48 stycken

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 6 st ägg
  • 6 dl strösocker
  • 7.5 dl vetemjöl
  • 2 msk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära mald
  • 7 st päron
  • 25 g mandelspån
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och häll i mjölken.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj-socker, kanel och ingefära och rör ner i smeten tillsammans med mjölkblandningen.
3
Häll smeten i långpanna, 30x40 cm, med ett bakplåtspapper i botten.
4
Skala, kärna ur och skär päronen i tunna klyftor. Stick ner klyftorna tätt i smeten. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i 30–40 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Recept