Du behöver
- 200 g smör eller margarin
- 4 st ägg
- 4 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1.5 dl mjölk
- 0.5 dl vispgrädde
- 1.5 dl kokosflingor
- 2 msk vaniljsocker
- 0.5 dl strösocker
- 1 msk kanel
- 2.5 st päron
- 7 st plommon
- 1 dl mandel grovt hackad
Servera med:
vaniljsås eller glass
Ugn: 175º
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Blanda mjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten tillsammans med smöret, mjölk och grädde.
3
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda kokos, vaniljsocker, socker och kanel i en plastpåse.
4
Skala, kärna ur och klyfta päronen, och dela, kärna ur och klyfta plom-monen. Lägg frukten i påsen med kokos och socker, och vänd runt.
5
Lägg ut i fina rader ovanpå smeten. Strö över mandeln och grädda i 35–40 minuter. Skär kakan i rutor och servera med vaniljsås eller glass.