Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 2 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 50 g riven parmesanost
- 2 dl panko
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk oregano
- smör
Tomatsås
1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
2 tsk oregano
salt och peppar
1 krm strösocker
2 msk hackad basilika
Spenatris
2 dl långkornigt ris
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
200 g färsk spenat
rivet skal av en halv citron
Gör så här
Tomatsås: Skala och hacka all lök och fräs den i olja ett par minuter. Rör i tomatpuré och fräs lite till. Tillsätt krossade tomater, oregano, salt, peppar och socker. Koka ihop i 15 minuter. Rör i basilika.
Spenatris: Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olja. Tillsätt spenaten och fräs lite till. Tillsätt citronskal och ris och krydda med salt och peppar. Håll varmt.
Skär filén i 3 cm tjocka skivor. Banka ut dem mellan plastfolie så att de är knappt 1 cm tjocka.
Vispa upp äggen i en skål. Blanda mjöl och riven parmesanost på ett fat. Blanda panko med vitlökspulver och oregano. Vänd filéerna först i mjöl, sedan ägg och sist i panko.
Stek köttet i smör i stekpanna tills det fått fin färg och är genomstekt. Servera med spenatris och tomatsås.