RECEPT FRÅN HJ

Parmesanpanerad filé med tomatsås

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 dl panko
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk oregano
  • smör
  • Tomatsås

  • 1 st schalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 1 krm strösocker
  • 2 msk hackad basilika
  • Spenatris

  • 2 dl långkornigt ris
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 200 g färsk spenat
  • rivet skal av en halv citron

Gör så här

1

Tomatsås: Skala och hacka all lök och fräs den i olja ett par minuter. Rör i tomatpuré och fräs lite till. Tillsätt krossade tomater, oregano, salt, peppar och socker. Koka ihop i 15 minuter. Rör i basilika.

2

Spenatris: Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olja. Tillsätt spenaten och fräs lite till. Tillsätt citronskal och ris och krydda med salt och peppar. Håll varmt.

3

Skär filén i 3 cm tjocka skivor. Banka ut dem mellan plastfolie så att de är knappt 1 cm tjocka.

4

Vispa upp äggen i en skål. Blanda mjöl och riven parmesanost på ett fat. Blanda panko med vitlökspulver och oregano. Vänd filéerna först i mjöl, sedan ägg och sist i panko.

5

Stek köttet i smör i stekpanna tills det fått fin färg och är genomstekt. Servera med spenatris och tomatsås.


Recept