Parmesanpanerad filé med tomatsås

Du behöver 600 g fläskfilé 2 st ägg 1 dl vetemjöl 50 g riven parmesanost 2 dl panko 1 tsk vitlökspulver 1 tsk oregano smör...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 dl panko
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk oregano
  • smör

Tomatsås

1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
2 tsk oregano
salt och peppar
1 krm strösocker
2 msk hackad basilika

Spenatris

2 dl långkornigt ris
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
200 g färsk spenat
rivet skal av en halv citron

Gör så här

1

Tomatsås: Skala och hacka all lök och fräs den i olja ett par minuter. Rör i tomatpuré och fräs lite till. Tillsätt krossade tomater, oregano, salt, peppar och socker. Koka ihop i 15 minuter. Rör i basilika.

2

Spenatris: Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olja. Tillsätt spenaten och fräs lite till. Tillsätt citronskal och ris och krydda med salt och peppar. Håll varmt.

3

Skär filén i 3 cm tjocka skivor. Banka ut dem mellan plastfolie så att de är knappt 1 cm tjocka.

4

Vispa upp äggen i en skål. Blanda mjöl och riven parmesanost på ett fat. Blanda panko med vitlökspulver och oregano. Vänd filéerna först i mjöl, sedan ägg och sist i panko.

5

Stek köttet i smör i stekpanna tills det fått fin färg och är genomstekt. Servera med spenatris och tomatsås.

Scroll to Top