Du behöver
- 8 st kycklinglårfilé ca 600 g
- flingsalt
- nymald peppar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- citron rivet skal av 1
- 8 skiva parmaskinka
- smör
Sardellgrönsaker:
paprika rödlök och squash
6 st sardellfiléer
50 g smör
1 st vitlöksklyfta
2 msk kapris
nymald peppar
Ugn: 200º
Gör så här
1
Putsa kycklingen och krydda med salt och peppar. Hacka vitlöken och blanda med rosmarin och citronskal.
2
Fördela blandningen på kycklingfiléerna och vik ihop. Rulla en skinkskiva runt varje filé och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare. Bryn kycklingen runt om i smör.
3
Skär grönsakerna i bitar och lägg i en ugnsfast form. Hacka sardellerna. Blanda med smör, pressad vitlök, kapris och peppar. Klicka över grönsakerna.
4
Stek mitt i ugnen cirka 20 minuter. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna och fortsätt steka tills den är genomstekt, cirka 15 minuter.