Parmalindad kycklingfilé med sardellgrönsaker

Du behöver 8 st kycklinglårfilé ca 600 g flingsalt nymald peppar 1 st vitlöksklyfta 1 msk hackad färsk rosmarin citron rivet skal av 1 8...

Du behöver

  • 8 st kycklinglårfilé ca 600 g
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • citron rivet skal av 1
  • 8 skiva parmaskinka
  • smör

Sardellgrönsaker:

paprika rödlök och squash
6 st sardellfiléer
50 g smör
1 st vitlöksklyfta
2 msk kapris
nymald peppar

Ugn: 200º

Gör så här

1
Putsa kycklingen och krydda med salt och peppar. Hacka vitlöken och blanda med rosmarin och citronskal.

2
Fördela blandningen på kycklingfiléerna och vik ihop. Rulla en skinkskiva runt varje filé och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare. Bryn kycklingen runt om i smör.

3
Skär grönsakerna i bitar och lägg i en ugnsfast form. Hacka sardellerna. Blanda med smör, pressad vitlök, kapris och peppar. Klicka över grönsakerna.

4
Stek mitt i ugnen cirka 20 minuter. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna och fortsätt steka tills den är genomstekt, cirka 15 minuter.

Scroll to Top