Parmalindad kyckling i gräddig sås

Du behöver 600 g kycklingfilé salt och peppar 2 msk smör 10 skiva parmaskinka Gräddig sås: 4 dl vispgrädde 2 msk balsamvinäger 3 msk kycklingfond...

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 10 skiva parmaskinka

Gräddig sås:

4 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
3 msk kycklingfond
1 msk soja
1 st vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
1 dl basilikablad

Servera med:

pressad potatis
sallad

Gör så här

1

Dela varje kycklingfilé i tre eller fyra bitar. Salta och peppra och bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Ta upp köttet och låt det svalna lite.

2

Linda en bit parmaskinka runt om varje kycklingbit.

3

Gräddig sås: Vispa ihop grädde, vinäger, fond, soja, pressad vitlök i en panna, gärna traktörpanna, och koka upp. Lägg i kycklingen och låt småkoka i 15 minuter. Vänd på bitarna ett par gånger.

4

Strö på halverade tomater och basilikablad och servera med pressad potatis och sallad.

Scroll to Top