Pariservåfflor med saffranssmörkräm

Saffranskrämen blir härligt gul om man låter saffran dra i apelsinsaft en lång stund.

Du behöver

Ugn: 225 grader

200 g smör
4 dl vetemjöl
6 msk vispgrädde
0.5 dl strösocker
1 msk kanel

Fyllning

3 msk pressad apelsinsaft
0.5 g saffran
200 g smör
3.5 dl florsocker

Gör så här

1

Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden.

2

Arbeta snabbt ihop till en deg, låt vila kallt i 1 timme. Kavla ut degen, inte för tunt.

3

Blanda socker och kanel, strö ut på bordet och på degen. Kavla ut degen med kruskavel. Ta ut rundlar och lägg på plåt med bakplåtspapper.

4

Grädda strax under mitten i ugnen i 8 minuter, låt kallna.

5

Blanda apelsinsaft och saffran, låt dra i 30 minuter. Rör smör och florsocker pösigt. Tillsätt saffranssaft och rör ihop till en kräm. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan.

Scroll to Top