RECEPT FRÅN HJ

Pariservåfflor

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 6 msk vispgrädde
  • socker
  • Fyllning:

  • 200 g smör eller margarin
  • 3.5 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 1 msk vaniljsocker
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila kallt i 1 timme.
2
Sockra på bordet och på degen och kavla ut degen med en kruskavel, inte för tunt. Ta ut rundlar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 8 minuter och låt kallna.
3
Fyllning: Rör ihop smör och florsocker pösigt. Tillsätt äggulor och vaniljsocker och rör ihop till en kräm. Lägg ihop kakorna två och två med kräm mellan.

Recept