RECEPT FRÅN HJ

Parfait med skogens bär

Vacker och god dessert som väntar i frysen. Vit chokladsås smakar fint till den lite syrliga parfaiten.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 100 g tinade frysta björnbär
  • 1 dl hallonsylt
  • 3 st äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl gräddfil
  • Vit chokladsås

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • Garnera med

  • 30 g vit choklad
  • Servera med

  • björnbär och hallon

Gör så här

1

Mosa björnbären med en gaffel och blanda med sylten. Vispa äggulor och florsocker krämigt. Vänd ner sylten i äggsmeten.

2

Vispa grädden och vänd ner tillsammans med gräddfilen. Häll smeten i portionsformar, till exempel små sockerkaksformar, och frys in i minst 4 timmar.

3

Smält chokladen till garneringen över vattenbad. Lägg den i en spritspåse och spritsa på ett bakplåtspapper. Låt stelna.

4

Vit chokladsås: Koka upp grädden och rör i hackad choklad. Rör om tills den smält.

5

Stjälp upp parfaiten och servera med extra bär och chokladsås. Toppa med chokladgarnering.


Recept