4 portioner
Du behöver
- 100 g tinade frysta björnbär
- 1 dl hallonsylt
- 3 st äggulor
- 1 dl florsocker
- 2 dl vispgrädde
- 1.5 dl gräddfil
Vit chokladsås
1 dl vispgrädde
100 g vit choklad
Garnera med
30 g vit choklad
Servera med
björnbär och hallon
Gör så här
1
Mosa björnbären med en gaffel och blanda med sylten. Vispa äggulor och florsocker krämigt. Vänd ner sylten i äggsmeten.
2
Vispa grädden och vänd ner tillsammans med gräddfilen. Häll smeten i portionsformar, till exempel små sockerkaksformar, och frys in i minst 4 timmar.
3
Smält chokladen till garneringen över vattenbad. Lägg den i en spritspåse och spritsa på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
4
Vit chokladsås: Koka upp grädden och rör i hackad choklad. Rör om tills den smält.
5
Stjälp upp parfaiten och servera med extra bär och chokladsås. Toppa med chokladgarnering.