Pannkakstårta med vit chokladgrädde och hallon

Pannkakan är verkligen vad man gör den till. Med pannkakstårta blir det kalas, oavsett om man serverar den som dessert eller som tårta till kaffet.

Du behöver

  • 1 st sats grundsmet

Fyllning:

100 g vit choklad
5 dl vispgrädde
citron rivet skal av 1
500 g hallon tinade

Garnera med:

färska hallon

8-10 bitar

Gör så här

1
Gör pannkakssmeten enligt grundreceptet. Grädda pannkakor och låt dem kallna.

2
Fyllning: Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Ta från värmen och rör ner grädden i en fin stråle. Ställ chokladgrädden i kylen och låt kallna.

3
Vispa grädden till lagom konsistens. Vänd ner citronskalet. Varva pannkakor med chokladgrädde och tinade hallon. Garnera med färska hallon.

Scroll to Top