Pannkaksrulle med räkstuvning

Pannkakan fylls med räkstuvningen som blir riktigt krämig och god tack vare grädde och ost. Servera pannkaksrullen i skivor, antingen som förrätt eller vickningsrätt.

4 portioner

Du behöver

Pannkaka

125 g smör
2.5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 krm salt
4 st ägg

Räkstuvning

1 kg oskalade räkor
2 msk smör
0.75 dl vetemjöl
2.5 dl mjölk
1.5 dl vispgrädde
1 dl riven Västerbottensost
3 msk finhackad dill
3 msk riven pepparrot
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Topping

1 dl riven lagrad ost
räkor
skivad citron
småbladig sallad
dillvippor

Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala räkorna. Ta undan några till topping.

2

Pannkaka: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, mjölk och salt. Värm upp på me-delvärme under omrörning tills smeten släpper från kastrullens kanter. Rör hela tiden. Ta av från plattan och vispa ner ett ägg åt gången. Använd elvisp.

3

Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Lossa pannkakan, men låt vara kvar på pappret och svalna.

4

Räkstuvning: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölk och grädde lite i taget. Koka upp under omrörning. Sjud i ca 5 minuter, rör om då och då. Ta kastrullen från värmen.

5

Tillsätt ost, räkor, hackad dill och pepparrot. Rör om. Smaka av med salt och peppar.

6

Bred ut fyllningen på den nu kalla bottnen och rulla samman som en rulltårta från långsidan med hjälp av bakplåtspappret.

7

Lägg rullen med skarven nedåt på bakpappersklädd plåt. Strö över riven ost och grädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.

8

Topping: Garnera pannkaksrullen med resterande mängd räkor, citron, salladsblad och dillvippor.

Scroll to Top