RECEPT FRÅN HJ

Pannkaksrulle med räkstuvning

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Pannkaka

  • 125 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 4 st ägg
  • Räkstuvning

  • 1 kg oskalade räkor
  • 2 msk smör
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 3 msk finhackad dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping

  • 1 dl riven lagrad ost
  • räkor
  • skivad citron
  • småbladig sallad
  • dillvippor
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala räkorna. Ta undan några till topping.

2

Pannkaka: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, mjölk och salt. Värm upp på me-delvärme under omrörning tills smeten släpper från kastrullens kanter. Rör hela tiden. Ta av från plattan och vispa ner ett ägg åt gången. Använd elvisp.

3

Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Lossa pannkakan, men låt vara kvar på pappret och svalna.

4

Räkstuvning: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölk och grädde lite i taget. Koka upp under omrörning. Sjud i ca 5 minuter, rör om då och då. Ta kastrullen från värmen.

5

Tillsätt ost, räkor, hackad dill och pepparrot. Rör om. Smaka av med salt och peppar.

6

Bred ut fyllningen på den nu kalla bottnen och rulla samman som en rulltårta från långsidan med hjälp av bakplåtspappret.

7

Lägg rullen med skarven nedåt på bakpappersklädd plåt. Strö över riven ost och grädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.

8

Topping: Garnera pannkaksrullen med resterande mängd räkor, citron, salladsblad och dillvippor.


Recept