Pannkaksrulle med laxfyllning

Du behöver 1 dl vetemjöl 1 krm bakpulver 2 krm salt 3 dl mjölk 2 st ägg 1 tsk matfett Fyllning: 1 dl mjölk 0.5...

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 2 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 tsk matfett

Fyllning:

1 dl mjölk
0.5 msk vetemjöl
2 st ägg kokta
200 g lax rökt
2 msk hackad dill
salt, svartpeppar

Gratinering:

1 dl ost lagrad riven

Garnera med:

dill

Servera med:

sallad, paprika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke och vispa ner hälften av mjölken. Tillsätt äggen och resten av mjölken. Smörj en ugnslåda som är ca 23×30 cm med matfett.

2
Häll smeten i ugnslådan och grädda pannkakan, ca 20 minuter i mitten av ugnen. Vänd upp pannkakan på ett smörpapper.

3
Fyllning: Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull och låt såsen sjuda i 3 minuter under omrörning. Tillsätt hackade ägg, fint tärnad lax och hackad dill. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över pannkakan och rulla samman. Hit kan du förbereda och gör så här: Rulla in rullen i smörpapper och lägg i en plastpåse. Förvara i kylen. Förläng tiden i ugnen till 10 minuter och sänk ugnsvärmen till 200°.

4
Strö över osten och gratinera 5 minuter högt upp i ugnen. Skär upp pannkaksrullen i skivor. Garnera med dill och servera med sallad och paprika.

Scroll to Top