Pannkaksrulle

Du behöver 125 g smör eller margarin 2.5 dl vetemjöl 3 dl mjölk 4 st ägg Fyllning: 500 g köttfärs 1 msk smör eller margarin...

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 st ägg

Fyllning:

500 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
1 st gul lök
250 g champinjoner
0.5 dl chilisås
1 dl crème fraîche
1 msk kalvfond
salt peppar
1 dl riven ost

Ugn: 200°, 225°

Gör så här

1
Värm smör, mjöl och mjölk i en kastrull under omrörning tills det blir en klump som släpper kastrullen. Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen ett i taget med elvisp. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och grädda på 200º i 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper.

2
Fyllning: Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen ett par minuter. Ansa och skiva svampen och lägg ner i stekpannan tillsammans med chilisås, crème fraiche och fond. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över pannkakan och rulla ihop från långsidan. Lägg över rullen på plåt med bakplåtspapper. Strö över ost och gratinera på 225° i 10 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top