Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 2.5 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 4 st ägg
- 500 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st gul lök
- 250 g champinjoner
- 0.5 dl chilisås
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk kalvfond
- salt peppar
- 1 dl riven ost
Fyllning:
Ugn: 200°, 225°
Gör så här
1
Värm smör, mjöl och mjölk i en kastrull under omrörning tills det blir en klump som släpper kastrullen. Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen ett i taget med elvisp. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och grädda på 200º i 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper.
2
Fyllning: Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen ett par minuter. Ansa och skiva svampen och lägg ner i stekpannan tillsammans med chilisås, crème fraiche och fond. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över pannkakan och rulla ihop från långsidan. Lägg över rullen på plåt med bakplåtspapper. Strö över ost och gratinera på 225° i 10 minuter. Servera med sallad.