Du behöver
Mos
1 kg potatis
20 g smör
3 dl mjölk
0.5 tsk salt
Biffar
0.5 dl ströbröd
2 st ägg
500 g nötfärs
100 g riven gul lök
100 g morot
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk smör
150 g cocktailtomater
1 st hyvlad morot
Gör så här
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Mosa potatisen med en potatisstöt eller en kraftig gaffel. Blanda med mjölken och smöret till ett luftigt mos. Salta och peppra.
Pannbiffar: Blanda ströbröd och ägg i en bunke. Tillsätt färs, lök, morot, salt och peppar. Blanda till en jämn smet. Forma 4, 8, eller 12 biffar. Hetta upp smör och olja i en panna och stek biffarna tills de är klara.
Servera med potatismos, morot och delade tomater.