RECEPT FRÅN HJ

Pannbiff med potatismos

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Mos

  • 1 kg potatis
  • 20 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • Biffar

  • 0.5 dl ströbröd
  • ägg
  • 500 g nötfärs
  • 100 g riven gul lök
  • 100 g morot
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 150 g cocktailtomater
  • hyvlad morot

Gör så här

1

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Mosa potatisen med en potatisstöt eller en kraftig gaffel. Blanda med mjölken och smöret till ett luftigt mos. Salta och peppra.

2

Pannbiffar: Blanda ströbröd och ägg i en bunke. Tillsätt färs, lök, morot, salt och peppar. Blanda till en jämn smet. Forma 4, 8, eller 12 biffar. Hetta upp smör och olja i en panna och stek biffarna tills de är klara.

3

Servera med potatismos, morot och delade tomater.


Recept