Pannacottapaj med citron och vit choklad

Du behöver Pajskal 300 g vaniljdrömmar 75 g smör Fyllning 2 st gelatinblad 3 dl vispgrädde 150 g vit choklad rivet skal av 1 citron...

Du behöver

Pajskal

300 g vaniljdrömmar
75 g smör

Fyllning

2 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
rivet skal av 1 citron

Garnera med

jordgubbar

Servera med

Vispad grädde

Gör så här

1

Pajskal: Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i en form, 35 x 11 cm, med baksidan av en sked. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Fyllning: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden tillsammans med gelatinbladen. Rör i citronskalet.

3

Häll fyllningen i pajskalet. Låt stelna minst 4 timmar i kylen.

4

Garnering och ­servering: Toppa pajen med skivade jordgubbar och servera med vispad grädde.

Scroll to Top