RECEPT FRÅN HJ

Pannacottapaj med citron och vit choklad

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

    Pajskal

  • 300 g vaniljdrömmar
  • 75 g smör
  • Fyllning

  • 2 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • rivet skal av 1 citron
  • Garnera med

  • jordgubbar
  • Servera med

  • Vispad grädde

Gör så här

1

Pajskal: Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i en form, 35 x 11 cm, med baksidan av en sked. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Fyllning: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden tillsammans med gelatinbladen. Rör i citronskalet.

3

Häll fyllningen i pajskalet. Låt stelna minst 4 timmar i kylen.

4

Garnering och ­servering: Toppa pajen med skivade jordgubbar och servera med vispad grädde.


Recept