RECEPT FRÅN HJ

Pannacotta med nougatine

Foto: Thomas Carlén

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 4 dl mellangrädde
  • 2 st stjärnanis
  • 1 dl gelésocker multi
  • Nougatine:

  • 1 dl mandelspån
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 tsk smör
  • 2 krm kanel
  • Servera med:

  • 200 g granatäppelkärnor finns även i frysdisken

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Sjud grädde, vaniljstång, vaniljfrön och stjärnanis, ca 10 minuter. Ta upp vaniljstång och stjärnanis. Tillsätt gelésocker och koka kraftigt under omrörning, 30 sekunder. Häll upp i 4 glas och låt stelna i kylen.
2
Nougatine: Hacka mandelspånen. Låt sockret smälta i en kastrull med tjock botten utan att röra om. Tillsätt smör, kanel och mandel och rör om snabbt. Häll upp massan på ett bakplåtspapper och täck med ett bakplåtspapper. Kavla ut massan så tunt som möjligt. Låt kallna. Bryt i bitar och servera till pannacottan tillsammans med granatäppelkärnor.

Recept