Pankopanerad schnitzel med solroskärnor

Du behöver 500 g 1 tsk salt 1 dl vetemjöl ägg 2 dl panko 1 dl solroskärnor 2 msk neutral olja 2 msk smör citron...

Du behöver

  • 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • ägg
  • 2 dl panko
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk smör
  • citron i klyftor ev persilja

Zucchinisallad

zucchini
fänkål
100 g färska böngroddar
citron
3 msk kapris

Gör så här

1

Salta köttet och vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i panko blandat med solroskärnor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 3 minuter per sida.

2

Skiva zucchini och fänkål tunt, använd en osthyvel eller mandolin. Blanda med böngroddar, kapris och pressa över citron. Salta.

3

Servera gärna med citronklyftor och garnera med persilja.

Scroll to Top