Pankopanerad laxfilé

Gott och lättlagat! Laxen blir härligt krispig tack vare pankopaneringen. Servera med en hemgjord dillsås, kokt potatis och ärter.

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé à 120 g

Panering:

2 msk senap
2 msk honung
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1.5 dl pankoströbröd
2 msk hackad persilja
1 tsk finrivet citronskal
salt och peppar

Dillsås:

1 dl majonnäs
2 dl gräddfil
1 dl hackad dill
1 lime, pressad saft
1 tsk honung

Servera med:

kokt potatis
gröna ärter
sockerärter
citron

Ugn: 200°

Gör så här

1

Panering: Blanda senap, honung, pressad vitlök och olja i en skål. Blanda pankoströbröd, persilja, citronskal, salt och peppar på en tallrik. Pensla laxen med senapsblandningen och vänd den i ströbrödsblandningen.

2

Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen, ca 15 minuter.

3

Dillsås: Rör ihop majonnäs, gräddfil, dill, limesaft och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis, kokta ärter, kokta sockerärter och citronklyftor.

Scroll to Top