Du behöver
- 1 kg potatis
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 600 g torskfilé
- 1 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 1 dl ströbröd
- 2 msk smör
Gurksås:
2 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
2 msk gurkmix t.ex. Bostongurka
1 msk hackad dill
Servera med:
gröna ärter
citron
Ugn: 225°
Gör så här
Skala och klyfta potatisen, och blanda klyftorna med olja, salt och peppar. Bred ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills potatisen fått fin färg och är klar, ca 30 minuter.
Skär fisken i mindre bitar. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik och lägg ströbröd på en tallrik. Vänd fiskbitarna först i mjölblandningen, sedan i de uppvispade äggen och sist i ströbrödet. Stek fiskbitarna i omgångar i en stekpanna med smör tills de fått fin färg och är genomstekta.
Gurksås: Rör ihop yoghurt, majonnäs, gurkmix och dill, och smaka av med salt och peppar.