RECEPT FRÅN HJ

Panerad torskrygg med chilimajonnäs

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar torskrygg á 150 g
  • ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • Picklad gurka

  • gurka
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 msk dill
  • Chilimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 2 tsk srirachasås
  • Servering: sojabönor och ris

Gör så här

1

Picklad gurka: Blanda samman socker, ättika, vatten, salt och peppar och rör om tills sockret lösts upp. Skiva gurkan tunt och blanda med lagen Låt dra under tiden maten lagas. Strö över dill vid servering.

2

Chilimajonnäs: Rör ihop majonnäs, crème fraiche och srirachasås.

3

Vispa upp ägget i en skål. Krydda fisken med salt och peppar och vänd den först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Stek den i smör i stekpanna, ett par minuter per sida.

4

Servera fisken med chilimajonnäs, picklad gurka, ris och sojabönor.


Kommentar:
Srirachasås är en stark chilisås som kan bytas ut mot sambal oelek.

Recept