Panerad fisk med kall dillsås

Du behöver 300 g koljafilé eller annan vit fisk 0.5 dl vetemjöl 1 st ägg 2 msk ströbröd 2 msk flagad mandel salt peppar 1...

Du behöver

  • 300 g koljafilé eller annan vit fisk
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk flagad mandel
  • salt peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Dillsås:

1 dl gräddfil
2 msk hackad dill
0.5 st citron pressad saft

Servera med:

potatis kokt
citronklyftor
rädisor gurka, dill

Gör så här

1
Skär fisken i mindre bitar. Vänd fisken i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med mandel, salt och peppar. Stek fisken i en stekpanna med smör, ca 2 minuter per sida.

2
Dillsås: Rör ihop gräddfil, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisken tillsammans med potatis, citronklyftor och en sallad på skivade rädisor, gurka och dill.

Scroll to Top