Palsternacksbiffar med röda linser och picklad rättika

Du behöver 2 dl torkade röda linser 300 g palsternacka grovriven 2 st vitlöksklyftor finrivna 1 msk potatismjöl 1 tsk salt 2 krm cayennepeppar 1...

Du behöver

  • 2 dl torkade röda linser
  • 300 g palsternacka grovriven
  • 2 st vitlöksklyftor finrivna
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • neutral olja till stekning

Picklad rättika

1 dl vatten
0.5 dl strösocker
1 msk ättiksprit 12 procent
150 g rättika tunt skivad
5 st rädisor tunt skivade

Sojamajonnäs

2 dl majonnäs
1 msk japansk soja

Gör så här

1

Blötlägg linserna i ljummet vatten minst 1 tim. Blanda ihop majonnäsen.

2

Picklad rättika: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret löst sig. Vänd ner rättika och rädisor i lagen.

3

Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa linserna slätt och blanda med palsternacka, vitlök, potatismjöl, salt och cayennepeppar.

4

Forma smeten till biffar och vänd dem i sesamfrön. Stek biffarna i olja på medelvärme till fin färg. Servera biffarna med rättikan och majonnäsen.

Scroll to Top