RECEPT FRÅN HJ

Palsternacksbiffar med röda linser och picklad rättika

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 stycken

Du behöver

  • 2 dl torkade röda linser
  • 300 g palsternacka grovriven
  • 2 st vitlöksklyftor finrivna
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • neutral olja till stekning
  • Picklad rättika

  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit 12 procent
  • 150 g rättika tunt skivad
  • 5 st rädisor tunt skivade
  • Sojamajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja

Gör så här

1

Blötlägg linserna i ljummet vatten minst 1 tim. Blanda ihop majonnäsen.

2

Picklad rättika: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret löst sig. Vänd ner rättika och rädisor i lagen.

3

Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa linserna slätt och blanda med palsternacka, vitlök, potatismjöl, salt och cayennepeppar.

4

Forma smeten till biffar och vänd dem i sesamfrön. Stek biffarna i olja på medelvärme till fin färg. Servera biffarna med rättikan och majonnäsen.


Recept