Du behöver
- 2 dl torkade röda linser
- 300 g palsternacka grovriven
- 2 st vitlöksklyftor finrivna
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk salt
- 2 krm cayennepeppar
- 1 dl skalade sesamfrön
- neutral olja till stekning
Picklad rättika
1 dl vatten
0.5 dl strösocker
1 msk ättiksprit 12 procent
150 g rättika tunt skivad
5 st rädisor tunt skivade
Sojamajonnäs
2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
Gör så här
Blötlägg linserna i ljummet vatten minst 1 tim. Blanda ihop majonnäsen.
Picklad rättika: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret löst sig. Vänd ner rättika och rädisor i lagen.
Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa linserna slätt och blanda med palsternacka, vitlök, potatismjöl, salt och cayennepeppar.
Forma smeten till biffar och vänd dem i sesamfrön. Stek biffarna i olja på medelvärme till fin färg. Servera biffarna med rättikan och majonnäsen.