RECEPT FRÅN
Palsternacksbiffar med röda linser och picklad rättika
Av Danielle Brookes och Sara Begner. Foto: Fabian Björnstjerna
Okänd
4 stycken
Du behöver
- 2 dl torkade röda linser
- 300 g palsternacka grovriven
- 2 st vitlöksklyftor finrivna
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk salt
- 2 krm cayennepeppar
- 1 dl skalade sesamfrön
- neutral olja till stekning
- 1 dl vatten
- 0.5 dl strösocker
- 1 msk ättiksprit 12 procent
- 150 g rättika tunt skivad
- 5 st rädisor tunt skivade
- 2 dl majonnäs
- 1 msk japansk soja
Picklad rättika
Sojamajonnäs
Gör så här
1
Blötlägg linserna i ljummet vatten minst 1 tim. Blanda ihop majonnäsen.
2
Picklad rättika: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret löst sig. Vänd ner rättika och rädisor i lagen.
3
Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa linserna slätt och blanda med palsternacka, vitlök, potatismjöl, salt och cayennepeppar.
4
Forma smeten till biffar och vänd dem i sesamfrön. Stek biffarna i olja på medelvärme till fin färg. Servera biffarna med rättikan och majonnäsen.