Paj med kryddig korv

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 125 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning: 300 g korv kryddstark 1 st...

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

300 g korv kryddstark
1 st gul lök
100 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 dl riven ost
2 dl mjölk
3 st ägg
salt och peppar
6 st körsbärstomater

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop grahamsmjöl, vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla ut degen och lägg i en pajform. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Skär korven i tunna skivor. Skala och hacka löken och skiva svampen. Fräs korv, lök och svamp i en stekpanna med smör. Lägg fyll-ningen i formen och strö över ost.

4
Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar och häll i formen. Lägg på halverade tomater och grädda i 40 minuter.

Scroll to Top