Paj med färsk lök

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk vatten Fyllning: 4 st färska lökar gärna både gul och röd 2...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:

4 st färska lökar gärna både gul och röd
2 msk smör eller margarin
2 dl prästost riven

Äggstanning:

4 st ägg
2 dl crème fraîche
1 dl mjölk
salt peppar
1 tsk timjan

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Blanda mjöl och smöret i bitar till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en form, 25 cm i diameter. Nagga botten och låt stå i kylen, 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2
Fyllning: Skala och skiva löken tunt. Fräs ¾ av löken mjuk i en stekpanna med smör i stekpanna och lägg i pajskalet. Strö över ost och den ostekta löken.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, salt, peppar och timjan och häll i formen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.

Scroll to Top