RECEPT FRÅN HJ

Paellapaprikor

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • stora paprikor
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar
  • gula lökar
  • röda paprikor
  • choritzokorvar
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 pkt saffran
  • 2 burk körsbärstomater
  • 12 dl kokande vatten
  • 1 dl fond
  • 4 dl frysta ärtor
  • 8 dl risottoris

Gör så här

1

Skär av toppen och ta ur ”väggar och ” och kärnor med fingrarna.

2

Hetta upp oljan. Tillsätt lök, vitlök, paprika, korvbitar, paprikapulver, saffran, salt och peppar. Fräs i ett par minuter

3

Tillsätt ris, tomater, vatten och fond. Låt koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter eller tills riset känns al dente. Blanda ner ärtorna.


Recept