Paella med räkor och musslor

Du behöver 1 st lök hackad 1 st vitlöksklyfta hackad 1 tsk matfett 1 st saffran 0,5 g 2 dl fullkornsris 3 dl vatten 1...

Du behöver

  • 1 st lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 1 tsk matfett
  • 1 st saffran 0,5 g
  • 2 dl fullkornsris
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond konc
  • salt svartpeppar
  • 0.5 st röd paprika i bitar
  • 0.5 st paprika i bitar
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1.5 dl räkor skalade
  • 1 dl musslor från burk
  • solrosskott dill

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fräs lök och vitlök i matfett i en gryta. Tillsätt smulad saffran, riset och låt det fräsa 30 sekunder. Späd med vatten och kycklingfond och låt riset sjuda under lock, enligt anvisningarna på förpackningen. Smaksätt med salt och peppar.

2
Blanda ner paprikabitarna, ärtor och hälften av räkorna och musslorna och rör om försiktigt. Lägg upp och dekorera med resten av räkorna och musslorna. Servera med solrosskott och en dillkvist.


Kommentar:
Ta 1 tsk gurkmeja att färga riset med, om du inte tycker om saffran.

Scroll to Top