Oxfilé med två såser

Du behöver 12 bitar oxfilé salt peppar smör eller margarin Dragonsås: 1 st schalottenlök 1 msk dragon torkad 2 msk vitvinsvinäger 3 msk vatten 3...

Du behöver

  • 12 bitar oxfilé
  • salt peppar
  • smör eller margarin

Dragonsås:

1 st schalottenlök
1 msk dragon torkad
2 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
3 dl crème fraîche
salt peppar

Rödvinsås:

1 st schalottenlök
2.5 dl rödvin
1 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
2 tsk maizena majsstärkelse
salt peppar, socker

Servera med:

rotfruktspytt, se recept

sallad
sockerärter

Ugn: 200°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och låt det stå i kylen.

2
Dragonsås: Skala och hacka löken. Lägg löken i en kastrull med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in. Till-sätt crème fraiche och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

3
Rödvinsås: Skala och finhacka löken och lägg i en kastrull med vin, vatten, fond och tomatpuré och låt koka i 10 minuter. Rör ut majsstär-kelse i vatten och red av såsen och koka i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

4
Vid servering, värm köttet ca 10 minuter i ugn tills innertemperatu-ren är 60°. Servera köttet med båda såserna och rotfruktspytt, sallad och sockerärter.

Scroll to Top