Oxfilé med två såser

Du behöver 12 bitar oxfilé à 75 g salt och peppar smör eller margarin Dragonsås: 1 st schalottenlök 1 msk dragon torkad 2 msk vitvinsvinäger...

Du behöver

  • 12 bitar oxfilé à 75 g
  • salt och peppar
  • smör eller margarin

Dragonsås:

1 st schalottenlök
1 msk dragon torkad
2 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
3 dl crème fraîche
salt och peppar

Rödvinssås:

1 st schalottenlök
2.5 dl rödvin
1 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
2 tsk maizena majsstärkelse
salt + peppar, socker

Servera med:

rotfruktspytt
sallad
sockerärter

Ugn: 200°

Gör så här

1
Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg köttet på ett ugnsfast fat och låt det stå i kylen.

2
Dragonsås: Skala och finhacka löken. Lägg löken i en kastrull tillsammans med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

3
Rödvinssås: Skala och finhacka löken och lägg den i en kastrull tillsammans med vin, vatten, fond och tomatpuré och låt koka i 10 minuter. Rör ut majsstärkelsen i vatten och red av såsen och koka i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

4
Vid servering, stick in en köttermometer i en köttbit och tillaga i ugnen, ca 10 minuter tills innertemperaturen är 60°. Servera med rotfruktspytt, sallad och kokta sockerärter.

Scroll to Top