Du behöver
- 4 skiva oxfilé
- salt peppar
- 1 st schalottenlök
- 75 g champinjoner färska
- 1 tsk senap
- 1 msk hackad persilja
Konjakssås:
2 dl crème fraîche
1 dl vatten
1.5 msk kalvfond
1.5 tsk soja
2 msk konjak
0.5 msk grönpeppar
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med såsen. Koka samman crème fraiche med vatten och kalvfond några minuter. Smaka av med konjak, soja och grönpeppar. Ställ såsen åt sidan.
2
2. Skala och hacka löken. Ansa och tärna svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt lite mera matfett, senap och persilja. Låt det fräsa samman några minuter. Håll det varmt.
3
Putsa köttet, ta bort hinnor och eventuellt fett. Stek filébitarna ca 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra dem.
4
Värm såsen. Lägg upp köttet och toppa skivorna med svampröran. Häll såsen runtom och bjud någon grönsak och fransk potatiskaka till.