Oxfilé med svamptäcke och konjakssås

Du behöver 4 skiva oxfilé salt peppar 1 st schalottenlök 75 g champinjoner färska 1 tsk senap 1 msk hackad persilja Konjakssås: 2 dl crème...

Du behöver

  • 4 skiva oxfilé
  • salt peppar
  • 1 st schalottenlök
  • 75 g champinjoner färska
  • 1 tsk senap
  • 1 msk hackad persilja

Konjakssås:

2 dl crème fraîche
1 dl vatten
1.5 msk kalvfond
1.5 tsk soja
2 msk konjak
0.5 msk grönpeppar

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Koka samman crème fraiche med vatten och kalvfond några minuter. Smaka av med konjak, soja och grönpeppar. Ställ såsen åt sidan.

2
2. Skala och hacka löken. Ansa och tärna svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt lite mera matfett, senap och persilja. Låt det fräsa samman några minuter. Håll det varmt.

3
Putsa köttet, ta bort hinnor och eventuellt fett. Stek filébitarna ca 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra dem.

4
Värm såsen. Lägg upp köttet och toppa skivorna med svampröran. Häll såsen runtom och bjud någon grönsak och fransk potatiskaka till.

Scroll to Top