Oxfilé med fänkål, chili och citron

Du behöver 1.2 kg oxfilé smör till stekning flingsalt nymald peppar Marinad: 2 st citron rivet skal och pressad saft 2 st röda chilifrukter 2...

Du behöver

  • 1.2 kg oxfilé
  • smör till stekning
  • flingsalt nymald peppar

Marinad:

2 st citron rivet skal och pressad saft
2 st röda chilifrukter
2 msk fänkålsfrön
4 st vitlöksklyftor
1.5 dl olivolja

Garnera med:

rucola
getost smulad
nektariner klyftade
rädisor

Ugn: 125°

Gör så här

1
Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Salt och peppra. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper. Stick en termometer i köttets tjockaste del. Tillaga mitt i ugnen tills termometern visar 57º, för rosa kött. Låt köttet svalna något.

2
Marinad: Blanda citronskal och -saft, strimlad chili, stötta fänkålsfrön, hackad vitlök och olja i dubbla plastpåsar. Lägg i köttet marinera i kylen i minst 3–4 timmar, men helst över natten.

3
Vid servering: Skär köttet i tunna skivor och lägg upp det på ett stort fat. Ringla över marinaden. Salta och peppra. Toppa med rucola, getost, nektariner och rädisor.

Scroll to Top