RECEPT FRÅN HJ

Oxbringa med sötpotatismos

Sätt ny ny twist på moset med sötpotatis. Moset är lika vackert i färgen som rotmos men har sötare smak.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg rimmad oxbringa
  • 1 st morot
  • 150 g rotselleri
  • 0.5 st purjolök
  • 6 st vitpepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • Sötpotatismos

  • 600 g sötpotatis
  • 400 g potatis
  • 50 g smör
  • 1.5 dl buljong från oxbringan
  • salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • Garnera med

  • persilja
  • Servera med

  • senap

Gör så här

1

Lägg oxbringan i en stor gryta och täck den med vatten. Koka upp och skumma väl.

2

Skala morot och rotselleri och skär i bitar. Skölj och dela purjolöken i bitar.

3

Lägg ner allt tillsammans med vitpepparkorn, timjan och lagerblad. Koka på svag värme i ca 2 timmar tills köttet är mört. Låt köttet vila under folie. Spara buljongen.

4

Lägg all potatis i en gryta och häll på buljongen så att det täcker. Koka den mjuk i ca 30 minuter.

5

Häll av, men spara buljongen. Mosa rotsakerna med smör och späd med buljongen. Smaka av med salt och sambal oelek.

6

Servera med oxbringa i skivor, buljong och senap. Toppa med persilja.


Recept