Ostsnurror

Du behöver 25 g jäst 2.5 dl mjölk 2 msk rapsolja 1 tsk salt 6.5 dl vetemjöl Fyllning: 2 msk olivolja 2 dl riven ost...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 6.5 dl vetemjöl

Fyllning:

2 msk olivolja
2 dl riven ost
1 dl hackade örter basilika, timjan, persilja

Pensling:

ägg

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°, häll över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta. Pensla med oljan och strö över ost och örter.

4
Rulla ihop degen från långsidan och skär i 18 bitar. Lägg snurrorna i pappersformar och ställ dem på en plåt. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 8–10 minuter.

Scroll to Top