Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 6.5 dl vetemjöl
Fyllning:
2 msk olivolja
2 dl riven ost
1 dl hackade örter basilika, timjan, persilja
Pensling:
ägg
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°, häll över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta. Pensla med oljan och strö över ost och örter.
4
Rulla ihop degen från långsidan och skär i 18 bitar. Lägg snurrorna i pappersformar och ställ dem på en plåt. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
5
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 8–10 minuter.