RECEPT FRÅN HJ

Ostpanerad fiskfilé

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 300 g fiskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ost riven smakrik
  • smör eller margarin till stekning
  • Sås:

  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 msk bostongurka
  • 1 msk hackad dill
  • 1 dl ärter tinade
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • potatis kokt
  • morötter rivna

Gör så här

1
Krydda fisken med salt och peppar. Vänd fisken först i mjöl sedan i ett uppvispat ägg och slutligen i riven ost.
2
Stek fisken på medelvärme i en stekpanna med smör, 2–3 minuter per sida.
3
Sås: Blanda gräddfil, bostongurka, dill och ärter. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med kokt potatis, sås och rivna morötter.

Recept