Ostpanerad fiskfilé

Du behöver 300 g fiskfilé salt och peppar 2 msk vetemjöl 1 st ägg 1 dl ost riven smakrik smör eller margarin till stekning Sås:...

Du behöver

  • 300 g fiskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ost riven smakrik
  • smör eller margarin till stekning

Sås:

1.5 dl gräddfil
1 msk bostongurka
1 msk hackad dill
1 dl ärter tinade
salt och peppar

Servera med:

potatis kokt
morötter rivna

Gör så här

1
Krydda fisken med salt och peppar. Vänd fisken först i mjöl sedan i ett uppvispat ägg och slutligen i riven ost.

2
Stek fisken på medelvärme i en stekpanna med smör, 2–3 minuter per sida.

3
Sås: Blanda gräddfil, bostongurka, dill och ärter. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med kokt potatis, sås och rivna morötter.

Scroll to Top