Ostgratinerad köttfärspanna

Du behöver 300 g nötfärs 1 msk smör 200 g vitkål 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 1...

Du behöver

  • 300 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 200 g vitkål
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3 st stora kokta potatisar
  • 1 st tomat
  • 100 g riven ost

Gör så här

1

Bryn färsen i smör. Använd en stekpanna som klarar av att stå i ugnen. Lägg färsen åt sidan. Bryn vitkål, lök och vitlök i pannan.

2

Vänd ner färsen och krydda med salt, peppar, timjan, soja och honung. Häll i vatten och fond. Låt puttra ihop några minuter. Ta från värmen och vänd ner persilja.

3

Fördela potatisskivor och tomatskivor ovanpå. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Scroll to Top