Du behöver
- 300 g nötfärs
- 1 msk smör
- 200 g vitkål
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk torkad timjan
- 2 tsk kinesisk soja
- 1 msk flytande honung
- 2 dl vatten
- 1 msk oxfond
- 1 dl finhackad persilja
- 3 st stora kokta potatisar
- 1 st tomat
- 100 g riven ost
Gör så här
1
Bryn färsen i smör. Använd en stekpanna som klarar av att stå i ugnen. Lägg färsen åt sidan. Bryn vitkål, lök och vitlök i pannan.
2
Vänd ner färsen och krydda med salt, peppar, timjan, soja och honung. Häll i vatten och fond. Låt puttra ihop några minuter. Ta från värmen och vänd ner persilja.
3
Fördela potatisskivor och tomatskivor ovanpå. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen cirka 20 minuter.