RECEPT FRÅN HJ

Ostgratinerad kålsoppa

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Ugn: 200º

  • 600 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • gula lökar
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 l vatten
  • grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 skiva ljust bröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Servera med: rostad lök

Gör så här

1

Sätt ugnen. Skär kålen i bitar och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills bitarna fått färg, cirka 8 minuter.

2

Lägg kål, lök och timjan i en kastrull och häll i vatten, smulad buljongtärning och vin. Låt koka cirka 10 minuter.

3

Häll upp soppan i serveringsskålar och toppa med bröd och riven ost. Gratinera i ugnen tills osten smält. Toppa med rostad lök och servera.


Recept